За ЕКР

От създаването на групата на Европейските Консерватори и Реформисти през 2009 г., ние работим усилено в посока на това да върнем ЕС към корените му и в него да се вземат решения, основани на здравия разум. Ние вярваме, че в основата на всяко решение на ЕС трябва да се разглежда дали то носи добавена стойност за трудолюбивите данъкоплатци в целия съюз.

За да постигнат това, депутатите от ЕКР продължават да полагат усилия към децентрализация, към свързването на хората и бизнеса, насърчаването на открита, честна и свободна търговия, както и осигуряване на по-безопасна и сигурна Европа, наред с много други постижения.

Нашите идеали са описани в Пражката декларация, в която призоваваме Европейския съюз да бъде открит и прозрачен в работата си, и по-специално, развиваме нашата концепция за еврореализъм. Тя отличава програмата на ЕКР от тези на другите политически групи. Ние вярваме, че ЕС трябва да поеме в нова посока, която да не разрушава организацията и да не подкопава сътрудничеството. Ние искаме да насочим ЕС далеч от идеологическия поход към европейска федерална свръхдържава. Ние се стремим към една организация, която слуша и уважава хората във всички нейни държави-членки.

Затова ще продължим нашата работа по осигуряването на по-гъвкав, отворен, и икономически жизнен ЕС, предлагащ осезаеми ползи на гражданите и данъкоплатците. С вашата подкрепа и продължаващите усилия на евродепутатите ни, ние вярваме, че ЕС, който уважава желанията на своите граждани, харчи с отговорност парите на данъкоплатците и зачита суверенитета на националните правителства, е един Европейски съюз, който ще бъде по-силен в бъдеще и ще служи по-добре на своите граждани.